220208 Kastanjegatan/Apelgatan i Lund

Bilden blev klar för en liten stund sen. Det är en vy söderut från Smålands Nation, alltså så som jag uppfattar omgivningarna stående i korsningen Kastanjegatan och Apelgatan. Det har regnat och är lite blött men håller på att klarna upp. Bilens lampor speglar sej i den våta asfalten.

Jag har förstått att det där med material är viktigt, därför som info till den som vill veta så har jag har målat på ett Saunders Waterford 300 grams grovt papper och använt färgerna fransk ultramarin, bränd sienna och rå sienna samt mycket lite Permanent Rose. Bilden är ca 350 x 250 mm.

Det där med akvarellmålning är något som jag håller på att lära mej, jag har fastnat för vår Lundakonstnär Erik Lundgren och hans sätt att måla. Om min bild det minsta påminner om hans sätt att måla så uppfattar jag det alltså som mycket positiv kritik. Jag har den deltagit i en kurs som Erik har hållit och ser fram emot nästa kurs som börjar nu på fredag. Det är bara att lyssna till hans kritik och suga in all kunskap. Vem vet, en dag kanske jag snappar upp något.